Iedereen kan koerier worden.

Bij Parcify gaan we voor de ultieme ervaring bij de levering. We brengen pakjes waar mensen het willen, wanneer ze willen. Deze flexibiliteit garanderen we niet alleen aan onze klanten, maar ook aan onze koeriers. Jij kiest wanneer je rijdt! We zijn op zoek naar koeriers die mee willen bouwen aan dit start-up verhaal!

IEDEREEN KAN BIJVERDIENEN

Student, zelfstandige of particulier? Met de auto, scooter of fiets? Iedereen kan zich aansluiten bij Parcify om iets bij te verdienen dankzij de wet van de deeleconomie.

 

FLEXIBELE AGENDA

Je kiest zelf wanneer je voor Parcify rijdt. Gewoon even je notificaties aanzetten en you are ready to go!

KIES JE PAKJES

In de app, zullen wij je ritten voorstellen afhankelijk van je type voertuig en je huidige locatie. Jij kiest welk pakje je wil gaan ophalen en bezorgen.

Parcify koerier worden is piece of cake

BEKIJK BESCHIKBARE RITTEN

Geef op wanneer je beschikbaar bent om ritten uit te voeren. Hierna ontvang je meldingen die perfect binnen jouw planning passen.

HAAL HET PAKJE OP

Je accepteert een rit die je interesseert om uit te voeren. Op het afgesproken tijdstip haal je het pakje op bij de verzender.

BEZORG HET BIJ DE ONTVANGER

Je levert het pakje af bij de ontvanger en je wordt achteraf automatisch betaald via de app. De verzender kan je prestatie beoordelen met een score.

IDEALE COMBINATIE MET MIJN STUDIES

Tijdens mijn springuren, rijd ik voor Parcify! Via de handige app kan ik gemakkelijk kiezen welke pakjes ik ga ophalen. En ’s avonds? Dan ga ik met mijn bijverdiensten op café!

 

WERKEN OVERDAG EN ERNA NOG WAT EXTRA BIJVERDIENEN ALS KOERIER

Ik werk in een ploegdienst en heb dus vaak wat vrije momenten. Op zo’n momenten vervoer ik bloemen of andere zaken via Parcify. Gewoon even notificaties aanzetten in de app en ik ga zo aan de slag.

 

Wat heb je nodig om te beginnen?

Fiets, scooter of auto om je voort te bewegen

Je kiest volledig zelf hoe je Parcify pakjes vervoert. Duid je favoriete manier aan in de app en we zorgen ervoor dat je meldingen van pakjes ontvangt op maat!

Smartphone om bestellingen te accepteren

Accepteer het pakje dat je wenst te leveren en wordt de koerier van dienst. Off you go!

Zalige attitude bij aflevering van het pakje

Onze klanten bestellen bij Parcify omwille van de gemakkelijke aflevering van het pakje en de tevredenheid veroorzaakt door de koerier. Mensen doen lachen bij de aflevering is één van de kernwaarden van The Pack!

VRAGEN OVER KOERIER ZIJN? GOTCHA!

Moet ik belastingen betalen?

Op deze inkomsten moet zoals op alle inkomsten belasting betaald worden. Indien je als particulier werkt, val je binnen de wetgeving voor inkomsten van deeleconomie als particulier, en betaal je dus een extra laag netto belastingstarief van 10% . Als je zelfstandige bent, worden je inkomsten belast volgens oplopende schijven, afhankelijk van het totale bedrag van je inkomsten.

Kan ik een rit annuleren?

Als je een rit die je reeds hebt geaccepteerd wil annuleren, bel dan ons algemene nummer: 078 48 03 63. Onze klantendienst zal je e-mailadres nodig hebben om de specifieke levering op te zoeken. Zij kunnen de rit nadien terug openstellen. Natuurlijk moedigen we dit niet aan, maar we begrijpen dat er onverwachte zaken kunnen optreden!

Hoeveel word ik betaald?

Dit hangt af van een heleboel factoren, waarvan de belangrijkste de afstand en de grootte van het item zijn. Met andere woorden, dit zal nooit hetzelfde zijn. Je ziet bij het overzicht van de beschikbare jobs altijd hoeveel jij ermee zal verdienen!

Parcify is een erkend platform voor bijverdiensten van particulieren binnen de deeleconomie. Voor particuliere chauffeurs wordt er dus 10% van de bruto-vergoeding (dus voor afhouding van commissie door Parcify) aan de bron afgehouden door Parcify en rechtstreeks doorgestort aan de fiscus. Je zal dus iets minder ontvangen op je rekening, maar je hoeft je op deze manier nadien niets meer aan te trekken van belastingen of je statuut.

Wat zijn de voorwaarden om koerier te worden?

Je moet zoals beschreven in de algemene voorwaarden:

  • Minimum 18 jaar zijn en wettig in België verblijven
  • Beschikken over de nodige vergunningen en toestemmingen op het moment van de dienstverlening om het vervoer van de goederen uit tevoeren, met inbegrip van maar niet limitatief:
    • een geldig rijbewijs en een correct ingeschreven wagen, verzekerd en gekeurd, indien je leveringen met een wagen zou doen
    • vereiste vervoersvergunning indien van toepassing
    • niet vervallen zijn van het recht tot sturen.
    • in het geval van een bedrijfswagen de toelating hebben om deze wagen te gebruiken voor deze doeleinden

Het niet naleven van deze algemene voorwaarden kan uitsluiting tot gevolg hebben.

Bekijk al onze veelgestelde vragen